top of page

Groots denken en optisch verkleinen

De enorm grote en hoge ruimtes waren de grootste uitdaging in deze riante villa en voormalige ambassade in Den Haag. Want hoe creëer je warmte en gezelligheid als je m2 en m3 te over hebt?

Dat begint met een goede herindeling van de woning door iedere ruimte een eigen en duidelijke functie te geven. Met conceptueel kleurgebruik en een goed lichtplan werden de te grote ruimtes optisch verkleind, zodat het geheel weer in balans werd gebracht.

Groots denken en optisch verkleinen

Opdrachtgever: 

Otto en Olivie

Project: 

Van voormalige ambassade naar woonvilla

Locatie:

Den Haag (Stad)

Oppervlak: 

375 m2 woonruimte (exclusief kelder)

Ontwerpen:

Totale herindeling van deze voormalige ambassade; een vrijstaande villa met riante tuin op het zuiden, 3 woonlagen en ruime kelder. De begane grond gaf de grootste uitdaging met zijn gigantische grote entreehal die een nieuwe bestemming moest krijgen.
Ook de leefruimtes waren buiten proporties groot. De keukenruimte had een hoogteverschil dat we konden benutten om een groot verrassend eiland te creëren met vaste eettafel. Zowel het kleuradvies als een goed lichtplan konden helpen om de te grote ruimtes warmer en knusser te maken en optisch wat te verkleinen.

Op de eerste etage is de trap naar de zolder verplaatst voor een efficiëntere indeling op beide etages. Hierdoor ontstond er op de deze verdieping ruimte voor een mooie badkamer met aparte wc ruimte, een royale waskamer met stortkoker vanuit de zolderverdieping, een fijne werkkamer en op de vide een bijzondere bibliotheek.

De zolderruimte was grotendeels nog een grote open ruimte en kon vrij worden ingedeeld en exact op het gezin worden afgestemd; met 3 slaapkamers en 2 badkamers, een chill-ruimte en knutselruimte.

bottom of page