top of page

MUSEUM MET EEN GOUDEN RANDJE

De opdracht van Museum Hilversum was: “Ontwerp nieuwe meubels die zowel in het monumentale deel als de moderne aanbouw tot hun recht komen. En we willen ze graag op verschillende manieren kunnen gebruiken.” Een bijzonder leuke uitdaging! We vonden een ideale én spannende oplossing in eenvoudige rechthoekige vormen bekleed met een goud spiegelend materiaal.

De combinaties vormen gezamenlijke sculpturen die in beide delen van het museum hun unieke uitwerking hebben. De clusters van zitelementen in het nieuwe deel springen direct in het oog en accentueren de rust in de ruimte. In het oude klassieke deel weerspiegelen de gouden elementen juist alle details van het monumentale gebouw en vallen als het ware weg in de ruimte. En… de elementen zijn multifunctioneel toepasbaar! Ze zijn te gebruiken als presentatieblokken, spreektafels, garderode en zitelementen.

MUSEUM MET EEN GOUDEN RANDJE

Opdrachtgever: 

Museum Hilversum - Fotografie en Media kunst

Project: 

Maatwerk meubelontwerpen voor gebruik tijdens tentoonstellingen en in het Media Café

Locatie:

Hilversum

Oppervlak: 

De meubels zijn geplaatst in zowel het oude monumentale deel als in de moderne nieuwe uitbouw.

Ontwerpen:

Het ontwerpen van multifunctioneel toepasbare meubels die voor het eerst gebruikt zouden worden tijdens de tentoonstelling van CANON Zilveren Camera. De meubels zijn zo ontworpen dat ze het oude monumentale deel van het Museum verbinden met de nieuwe moderne uitbouw. De meubels zijn gemaakt van Goud spiegelend materiaal in combinatie met berken multiplex en zijn te gebruiken als presentatieblokken, spreektafels, garderode en zitelementen. De combinaties van deze elementen vormen gezamenlijke sculpturen die zowel in het oude als nieuwe deel van het Museum hun unieke uitwerking hebben.

Ontwerpteam meubels: studio Inch & Pudelskern
Ontwerpteam expositie: Pudelskern & FINE
Fotografie: studio Inch en Hans Peter Föllmi

bottom of page